Haal vijf sterren reviews binnen en laat je bedrijf stralen

Wist je dat mensen die zich oriënteren op een vakantie, minimaal 30 minuten besteden aan het lezen van reviews. Niet een handjevol, maar 95% van die mensen. En wist je dat 91% van de boekers een reviews ziet als een persoonlijke aanbeveling? Laat dat maar even op je inwerken. Hoe vaak ontvang jij een review van je gasten?

Of je nu een klein of een groot bedrijf hebt: reviews zijn belangrijk voor je bedrijf om te zorgen voor traffic naar je website en meer zichtbaarheid.

Gedurende de campagne zijn er meer dan 40.000 reviewflyers verspreid in Fryslân zodat toeristen werden gestimuleerd om een review achter te laten! Hiermee maakten de toeristen kans op herhaalbezoeken. De toeristen die in de prijzen zijn gevallen krijgen hiervan deze week bericht. Ook ondernemers maakten kans op een prijs: de ondernemersaward voor degene met de beste groei in het aantal reviews!

Winnaar Reviewcampagne 
De winnaar van de reviewcampagne die in 2022 is georganiseerd is Anne-Famke’s Pleats!  Wij hebben de winnaar inmiddels in het zonnetje gezet met de uitreiking van de award. De winnaars Wini Weidenaar en Jori Bottema van Anne Famke’s Pleats hebben vanaf de start van de campagne de meeste reviews binnen gehaald, (procentueel). 

De tips van de winnaar zijn
1 durf op de man af om een review te vragen
2 zorg dat je opvalt in de manier waarop je reviews vraagt. Maak speciale kaartjes en zorg er zo voor dat je gasten de moeite nemen om een review achter te laten
3 toeristen vinden het heel leuk als je persoonlijke reageert om hun review


Informatie 
Aan de slag?

Masterclasses en Toolkit
Bekijk de masterclasses die zijn gegeven hier terug en je kan der tips teruglezen in de toolkit 

Flyers op maat
Er is nog steeds de mogelijkheid om flyers op maat te maken, dit kun je aanvragen via dit formulier.

Extra tips

  • Reageer altijd op reviews wel op positieve als negatieve reviews.
  • Zorg dat je de reviews op je website laat zien. Tools voor het ophalen van de reviews vind je hier.
  • Laat je gast zien – weten wat ze allemaal in Friesland kunnen doen. Sinds kort kan je op je eigen website widgets plaatsen die bijvoorbeeld routes of evenementen laten zien. De informatie van deze widgets wordt bijgehouden door je regiomarketingorganisatie. Zo heb jij dus nooit meer werk van een evenementenkalender op je website! Hierdoor maak je de beleving, service, gastvrijheid en kwaliteit van een bezoek nog beter, waardoor je extra kans hebt op goede reviews. Vraag naar de widgets bij je regioaanjager!

Gastvrij Friesland
Als we gezamenlijk reviews opvragen en ontvangen, laten we zien hoe gastvrij Friesland is. Het helpt de toekomstige bezoeker om een keuze te maken die bij hen past. Dat levert jou als ondernemer een voordeel op. Je krijgt namelijk gasten die bewust voor je kiezen en weten wat je te bieden hebt. Hoe meer positieve reviews, hoe meer boekingen natuurlijk. Maar een minder leuke review is minstens zo waardevol, die helpen je groeien en aanpassen waar dat nodig is. Lees ook dit interessante artikel.

Merk Fyslân en de regiomarketing organisaties gaan samen met ondernemers, VVV’s en Toerist Informatie Punten aan de slag om duizenden reviews te verzamelen van januari t/m juli 2022. Zo zorgen we samen voor een betere online zichtbaarheid van Friesland, haar regio`s en al het moois wat we te bieden hebben.

Interesse? Je kunt je nog steeds aanmelden om mee te doen! Dat kan door dit formulier in te vullen:

Heb je vragen? Neem dan contact op met Liesbeth; 06 4002 6158 of info@rmtnof.nl.