Achterban: Noardlike Fryske Walden

De vereniging Noardlike Fryske Walden zorgt met haar boeren voor behoud en beheer van het prachtige coulisselandschap. Wanneer je daar doorheen wandelt, zie je dat dit terecht een Nationaal Landschap is. En dat vind ik prachtig. Dat we als agrariers zo’n werkplek hebben en daarmee een geweldig stuk natuur duurzaam in stand kunnen houden, dat maakt de betrokkenheid bij de toeristische sector vanzelfsprekend. En tijdens hun verblijf kunnen gasten natuurlijk ook nog eens proeven van al het lekkers dat verkocht wordt door onze boeren!

RMT

Belangrijk voor mij is de samenwerking tussen de toeristische sector en landbouwsector. Dat onze leden het nationale landschap behouden en onderhouden. Dat inwoners en bezoekers van buiten kunnen “opfriesen” in de koude maanden en in lente en zomer kunnen genieten van alle bijzonders dat bloeit en groeit. 

De regio

Mooiste plekje zijn natuurlijk de zandpaden bij Eastermar. Daar kan je mij ook tegen komen omdat mijn melkveehouderij gevestigd is in Eastermar. Mooie evenementen zijn er ook, zoals in januari een avond wandeltocht tijdens volle maan van circa 5 kilometer met stampotbuffet na afloop geserveerd tussen de melkkoeien. 

Pier Jan

Secretaris bij RMT. Melkveehouder in Maatschap Boersma in Eastermar.