Achterban

Ondernemersvereniging De Groene ster ligt in het natuurgebied dat Tytsjerksteradiel en Leeuwarden verbindt. Het is het “thuis” van geweldige activiteiten op locaties als Park Vijversburg, Aquazoo, De Grote Wielen, diverse bootverhuur en instructie, een Golfclub en camping.  Om meer bekendheid te geven aan het gebied hebben wij onze krachten gebundeld in de ondernemersvereniging Groene Ster. Inmiddels zijn al 12 bedrijven aangesloten bij de vereniging. Audrey vertegenwoordigt hen in het bestuur van RMT.

RMT

De Groene Ster is hét Buiten van Leeuwarden en vormt de toegangspoort naar de Noordoost regio. Door zitting te mogen nemen in het algemeen bestuur van RMT- NOF krijg ik de kans om het gebied meer bekendheid te geven en te verbinden aan Noordoost Fryslân. Veel bedrijven rondom de Groene Ster zijn elke dag het jaarrond geopend en zijn daardoor ook een waardevolle toevoeging aan het dagrecreatief aanbod voor de regio. Aan de andere kant willen wij graag toeristen aantrekken die in de regio verblijven. Oftewel we hebben elkaar nodig en wat is het dan goed dat we met elkaar samenwerken. Samen werken aan het bekend maken van de schoonheid van de regio in een prachtige groene provincie.

De regio

Graag raad ik iedereen eens aan om een bezoek te brengen aan de Groene Ster. Je kunt er zoveel: surfen, zeilen, bootje varen, golfen, naar Aqua Zoo en Park Vijversburg. Lekker actief naar buiten in een mooie groene omgeving grenzend aan een Natura 2000 gebied. Laten we onze toeristen gaan motiveren om een “dagje groen” te gaan doen; op de fiets langs groene bedrijven.

Audrey

Park Vijversburg is het “buiten” dat tuin, cultuur en spelen net zo samenbrengt als verleden, heden en toekomst.

Zelf ben ik vanaf 2008 werkzaam als bedrijfsleider van Park Vijversburg, ook wel bekend als het Bos van Ypeij. In 2009 zijn we begonnen met de realisatie van de uitbreidingsplannen van het park en in 2017 hebben we het vernieuwde park geopend. De uitbreiding bestond uit de verdubbeling van het park van 15 naar 30 hectare, de bouw van het paviljoen, het open podium, het parktoilet en de restauratie van de Villa. Een hele klus voor maar een kleine stichting waar zo’n 3 FTE werkzaam waren. Maar door keihard met elkaar samen te werken is het gelukt en hebben we een nieuw hoofdstuk mogen schrijven aan de geschiedenis van het cultureel erfgoed van Fryslân. Dat we dit jaar zijn uitgeroepen tot het zilveren uitje 2023 door de ANWB, dat is wel echt de kroon op ons werk.

Audrey is algemeen bestuurslid bij RMT