Hoe zorgen we ervoor dat als de toerist/bezoeker in onze regio is, hij die informatie krijgt die hij nodig heeft? En dan ook nog op zo’n manier dat hij bij thuiskomst zegt: “ik had nooit verwacht dat er zoveel leuke activiteiten waren!”  RMT heeft hiervoor onder andere een inspirerende website, maakt geprinte producten en zorgt voor fysieke informatiepunten in de regio.

Website
Op www.eropuitinfriesland.nl staat alle content vanuit de regio Noordoost, voor de toerist. Inclusief een evenementenkalender met alles wat er in de regio te doen is. Op de website van de provinciale marketingorganisatie, Merk Fryslân, staat alle toeristische informatie over de hele provincie. Kijk hiervoor op www.friesland.nl.

Producten
Magazine
Sinds RMT in 2014 is begonnen is er elk jaar een toeristisch magazine uitgebracht. In drie talen: Nederlands, Duits en Engels. Tijdens de foldermarkt in het voorjaar kunnen ondernemers dozen/stapels van het nieuwe magazine meenemen en uitdelen aan toeristen. Het magazine is gratis.

Ook is er een online magazine, die vind je hier: https://www.eropuitinfriesland.nl/magazine-land-in-friesland/.

De magazines liggen verspreid door de hele regio. Heb je geen exemplaren meer? De TIP’s hebben voorraad genoeg. Je kunt bij de dichtstbijzijnde vestiging een doosje ophalen.

Alle content uit het magazine is voor de toerist ook te vinden op www.eropuitinfriesland.nl. Heb je nog leuke tips, activiteiten of evenementen die niet mogen ontbreken de volgende keer? We horen het graag via info@rmtnof.nl.

Inspiratiekaart
Deze is momenteel in de maak. Een inspiratiekaart met activiteiten/uitjes die je in de regio kunt doen. Voor het seizoen 2020 is deze beschikbaar.

Wandel- en fietsknooppuntenkaarten
In samenwerking met de Marrekrite, de andere regio’s en Merk Fryslân zijn er in 2019 nieuwe knooppuntenkaarten ontwikkeld. Bestel de fietsknooppuntenkaart hier. De wandelknooppuntenkaart is verkrijgbaar vanaf voorjaar 2020. Houd hiervoor deze pagina en de nieuwsbrief in de gaten.

Land in Friesland producten
Sinds 2019 positioneert Noordoost Friesland zich als ‘Land in Friesland – Land waar je landt’. Ook hier worden verschillende producten voor gemaakt. Je bestelt ze hier.

Informatiepunten
De VVV’s zijn sinds 2013 uit de regio verdwenen, maar om de toerist toch nog een fysieke plek te geven waar ze naartoe kunnen voor informatie, zijn er ‘Toerist Informatie Punten’ (TIP’s) opgericht. Op deze pagina zie je waar ze in de regio zitten.

Ben je een TIP en wil je nieuw materiaal bestellen? Klik dan hier.