Start 2e editie cursus Gastheer van het landschap Noardlike Fryske Wâlden

Na het succes van de eerste editie in 2019, start op maandag 7 februari 2022 een nieuwe cursus ‘Gastheer van het landschap: Noardlike Fryske Wâlden’. In vier avonden kom je alles over het landschap en de bijzondere kenmerken te weten, leer je andere ondernemers kennen en bouw je samen een netwerk op waarmee je het verblijf van je gasten kunt verrijken.

In Coronatijd hebben we het goed gemerkt: bezoekers laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Als agro toeristische-, horeca- of recreatieondernemer in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden kun jij hier de vruchten van plukken. Door je gasten te betrekken bij de natuur, landschap en cultuurhistorie bied je ze een onvergetelijk verblijf. Zo kun jij jouw bedrijf onderscheiden, speel je in op de behoefte van jouw gasten, bouw je mee aan een positief imago van het gebied en stimuleer je draagvlak voor behoud van het landschap.

Wil je antwoord dus kunnen geven op vragen als: Hoe is het landschap ontstaan en waar kun je dat aan zien? Wat is het verhaal van de dobben en pingo’s, de wijken en de singels? Hoe ziet de gekraagde roodstaart eruit? Waar kun je de mooiste wandeling maken? Word dan nu Gastheer (m/v) van het landschap. Deelname kost € 100,- en er kunnen maximaal 25 personen meedoen.

Binnenkort is het definitieve programma bekend. Meer info over de cursus vind je op de website van Vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Inschrijven voor de cursus kan hieronder.

De cursus is een initiatief van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden in samenwerking met IVN Natuureducatie en RegiomarketingToerisme Noordoost-Friesland en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Fryslân.

Programma

De cursus bestaat uit vier avonden waarbij we theorie en praktijk zoveel mogelijk combineren: een vaste docent, gastsprekers uit de regio, interactie en opdrachten, binnenkijken bij deelnemers en excursies in het landschap.

Bijeenkomst 1 7 februari ’22

19.30 – 22.00 uur

Introductie op de vereniging, het Nationaal Landschap en de cursus
Bijeenkomst 2 14 februari ’22

19.30 – 22.00 uur

Ontstaan van het landschap, cultuurhistorie, natuur en storytelling
Bijeenkomst 3 28 februari ’22

19.30 – 22.00 uur

Huidig recreatief aanbod en nieuwe arrangementen
Bijeenkomst 4 14 of 21 maart ’22

19.30 – 22.00 uur

Kruisbestuiving tussen ondernemers, streekproducten, excursie/kijkje in de keuken

Als gastheer krijg je een gevelbordje en certificaat, zodat je herkenbaar bent. Bovendien word je genoemd op de website van de Noardlike Fryske Wâlden en IVN. Je wordt ook opgenomen in het landelijke netwerk van gastheren en wordt uitgenodigd voor landelijke inspiratiebijeenkomsten.

Kosten en aanmelden

Kosten bedragen €100,- per persoon.  Dit is inclusief alle bijeenkomsten, locaties, koffie/thee, het lesmateriaal en het gevelbordje en certificaat.

Aanmelden kan tot en met 1 februari 2022 via onderstaand formulier. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen, dus meld je snel aan want vol = vol.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maeike Schraa, 06-47280636 of m.schraa@ivn.nl. Bekijk ook ivn.nl/gastheervanhetlandschap.

Aanmelden cursus Gastheer van de Noardlike Fryske Walden

Aanmelden cursus Gastheer van de Noardlike Fryske Walden