Wist je dat recreanten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker laten meewegen in de keuze voor hun verblijf? Als horeca- of recreatieondernemer kun jij hier de vruchten van plukken.

Door je gasten te betrekken bij natuur, landschap en cultuurhistorie in je omgeving bied je ze een onvergetelijk verblijf. Zo kun jij jouw bedrijf onderscheiden, speel je in op de behoefte van jouw gasten, bouw je mee aan een positief imago van het gebied en stimuleer je draagvlak voor behoud van het landschap. Ben jij recreatie-, horeca-, of agro toeristische ondernemer in deze omgeving en wil jij meer weten over de prachtige omgeving waarin jij jouw gasten ontvangt? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

 

Wil jij jouw gasten vertellen wat er allemaal in jouw omgeving te zien en beleven is? Wil je weten hoe het landschap hier is ontstaan en vooral hoe je dat nu nog kunt zien? Ken je het verhaal van de dobben en de singels? Herken je de gekraagde roodstaart? En weet je waar je de mooiste wandeling kunt maken? Word Gastheer van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden, leer andere ondernemers kennen, bouw samen een netwerk op en verrijk het verblijf van je gasten.

 

De cursus Gastheer van de NFW

Gastheer van het Landschap is een succesvol project voor recreatieondernemers, ontwikkeld door IVN Natuureducatie in samenwerking met RECRON en Koninklijke Horeca Nederland. Inmiddels zijn landelijk meer dan 2.000 enthousiaste ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap. IVN organiseert in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden deze cursus in opdracht van Vereniging Noardlike Fryske Wâlden.

 

Als gastheer krijg je inzicht in hoe je het verblijf van jouw gasten verrijkt door gebruik te maken van het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden. Je leert over de natuur, het landschap en recreatieve mogelijkheden. Ook een module over storytelling is onderdeel van deze cursus, zodat je jouw gasten op jouw manier kunt vertellen over al het moois dat Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden te bieden heeft. Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. Je zult verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

Programma

De cursus bestaat uit vier dagdelen waarbij we theorie en praktijk zoveel mogelijk combineren: een vaste docent, gastsprekers uit de regio, interactie en opdrachten, binnenkijken bij deelnemers en excursies in het landschap. In het voorjaar van 2020 willen we een terugkomdag organiseren.

 

Bijeenkomst 1 11 november

19.30 – 22.00 uur

Introductie op de vereniging, het Nationaal Landschap en de cursus
Bijeenkomst 2 18 november

19.30 – 22.00 uur

Ontstaan van het landschap, cultuurhistorie, natuur en storytelling
Bijeenkomst 3 25 november

19.30 – 22.00 uur

Huidig recreatief aanbod en nieuwe arrangementen
Bijeenkomst 4 9 of 16 december

19.30 – 22.00 uur

(in overleg met deelnemers)

Kruisbestuiving tussen ondernemers, streekproducten, excursie/kijkje in de keuken

 

Als gastheer krijg je een gevelbordje en certificaat, zodat je herkenbaar bent. Bovendien word je genoemd op de website van de Noardlike Fryske Wâlden en IVN. Je wordt ook opgenomen in het landelijke netwerk van gastheren en wordt uitgenodigd voor landelijke inspiratiebijeenkomsten.

 

Kosten en aanmelden

Dankzij de financiële bijdrage van Vereniging Noardlike Fryske Wâlden bedragen de deelname kosten slechts € 100,- per persoon. Dit is inclusief alle bijeenkomsten, locaties, koffie/thee, het lesmateriaal en het gevelbordje en certificaat.

 

Aanmelden kan tot en met 1 oktober 2019 via onderstaand formulier. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen, dus meld je snel aan want vol = vol.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maeike Schraa, 06-47280636 of m.schraa@ivn.nl. Bekijk ook ivn.nl/gastheervanhetlandschap.

Aanmelden cursus Gastheer van de Noardlike Fryske Walden

Aanmelden cursus Gastheer van de Noardlike Fryske Walden