Adverteren magazine 2022

Momenteel zijn we weer bezig met het ‘Land in Friesland’ inspiratiemagazine voor seizoen 2022. En is er weer ruimte voor een advertentie. Het magazine wordt vanaf de foldermarkt (begin april 2022) in de regio verspreid.

Komend jaar gaan we weer voor een magazine ipv krant. Ondernemers gaven aan dat een magazine beter gelezen wordt. Het wordt een A5 formaat. Handiger voor mensen om mee te nemen.

In verband met waarschijnlijk aanhoudende reisbeperkingen vanuit het buitenland is er gekozen om alleen een Nederlandse versie uit te geven. Voor de Duitse en Engelse gast gaan we digitaal meer inzetten, zodat ze -als ze komen- in ieder geval wel hun informatie kunnen vinden.

14.000 exemplaren worden er gedrukt van de Nederlandse versie. Daarnaast is er ook de online versie met rond de 2.500 lezers.

De advertentiemogelijkheden zijn als volgt:

  • 1/1 pagina (A5 formaat), full color in je eigen opmaak: € 400,-
  • 1/2 pagina (A6 formaat), full color in een uniforme opmaak: € 300,-
  • 1/4 pagina (A7 formaat), full color in een uniforme opmaak: € 200,-

(Omdat Stichting RMT niet BTW-plichtig is, zit er geen belasting in de genoemde bedragen).

Let wel, slechts 30% van het magazine is bestemd voor advertenties. Vol is dus vol! Wacht daarom niet te lang met aanmelden. Dat kan onder aan deze pagina.

Voorbeeld advertenties

Aanleverspecificaties

Hele pagina (A5 formaat)
Bij de eerste optie lever je zelf een advertentie aan als certified PDF. De advertentie moet zijn opgebouwd uit CMYK-kleuren (full color) en de teksten graag omzetten naar lettercontouren (hierdoor ben je verzekerd van een correcte weergave van jouw lettertype in de advertentie). Tot slot, graag het bestand aanleveren met 5mm afloop en snijtekens.

Halve en kwart pagina (A6 en A7 formaat)
Advertenties van een halve en kwart pagina worden opgemaakt in een uniforme uitstraling. Dit doen wij zelf, dus aan de opmaak hoef je niets te doen. Uiteraard is hier ruimte voor je eigen logo/beeld, adresgegevens, website en een tekst van maximaal aantal woorden (dit is inclusief adresgegevens, telefoon, website e.d.):

  • 80 woorden voor een 1/2 pagina
  • 40 woorden voor een 1/4 pagina

Je logo graag in AI of EPS bestand aanleveren en eventuele beelden/foto’s in hoge resolutie. Teksten graag zonder opmaak in een Word-bestand aanleveren. Je krijgt eenmaal een proef te zien waar je correcties op kunt doorgeven.

We ontvangen het materiaal uiterlijk 31 januari 2022 op info@rmtnof.nl.

Aanmelden

Wil je een adverteren in het toeristische magazine? Vul dan onderstaand formulier in. Vol=vol.

Vragen? Bel Lisette Grasmeijer op 0657571341.

Geef hieronder aan wat je graag wilt:

Adverteren magazine 2022